EventWorkshop 10 februari 2021

“Krijgen wij een aardverschuiving op de arbeidsmarkt?”

MELD JE AAN VOOR GRATIS DEELNAME!


Als ik ontslagen word: “Hoe en waar vind ik snel een baan?”

En moet je als ondernemer toch afscheid nemen van een aantal van je mensen? Hoe zorg je er dan voor dat zij goed terecht komen? Aan de andere kant komen groeiondernemers nog steeds mensen tekort. De verwachting is dat deze onbalans versneld zal toenemen en wij aan de vooravond staan van een aardverschuiving.

Op 10 februari 2021 organiseren Grow People en het platform voor groeiondernemers Port4Growth een unieke workshop die ingaat op deze problematiek. Dit doen zij samen met keynote speakers van Right Management –onderdeel van de Manpower Group- en door de woI geverfde ondernemers als serial investor Ruud van der Aar. Inspirerende bijdragen met onderwerpen zoals: visie op arbeidsmarkt, goed werkgeverschap en van werk-naar-werk aanpakken.

Zowel on- als offline deelname mogelijk

In het DutchCenter4Growth in Woerden is het voor maximaal 20 deelnemers mogelijk om de workshop zowel plenair als in de breakouts live te volgen. Online kan men ook aan beide onderdelen (plenair als breakouts) van de workshop deelnemen.

Programma

Ontvangst14.30 - 15.00 uur
Welkom15.00 - 15.10 uur
Samenwerking en concept Professionals4YourGrowth – waarom is dit anders dan andere aanpakken?15.10 - 15.20 uur
Thema keynote: “Krijgen we een aardverschuiving op de arbeidsmarkt?”15.20 - 15.40 uur
PAUZE15.40 - 16.00 uur
Keynote grootbedrijf: “Goed werkgeverschap ook als je mensen moet laten gaan.”16.00 - 16.20 uur
Keynote groeiondernemer: “Hoe maken wij ons tot aantrekkelijke werkgever.”16.20 - 16.40 uur
Voorbeelden van werk naar werk16.40 - 16.50 uur
3 break outs:
THEMA 1: Waar ligt de toekomstige werkgelegenheid? Branche/functies? Hoe zit dat dan met bijscholing?16.50 - 17.45 uur
THEMA 2: Wat is het verhaal van de goede match? Waar let ik op? Als kandidaat en als werkgever?16.50 - 17.45 uur
THEMA 3: Hoe brengen we vraag een aanbod van werkzoekenden en opdrachtgevers bij elkaar? En wat heb ik daarvoor over?16.50 - 17.45 uur
Plenair afronden en borrel17.45 - 18.00 uur

Meld je hier gratis aan!

Wat is mijn take away?

De workshop richt zich op ondernemers, directieleden, (HR) managers, mensen die moeten uitstromen, een andere baan zoeken en iedereen die de laatste stand van zaken op de arbeidsmarkt wil weten. Voor de 3 belangrijkste partijen gelden de volgende take aways:

  • Ondernemers die mensen zoeken - dit is de kans om in contact te komen met heel interessante mensen die graag bij een ondernemer willen werken.
  • (Grote) bedrijven die mensen moeten laten gaan - dit is de kans om als bedrijf goed werkgeverschap in praktijk te brengen door medewerkers aan aantrekkelijk perspectief te bieden.
  • Mensen die een nieuwe baan zoeken - dit is de kans om in contact te komen met interessante waarschijnlijk nog onbekende groeibedrijven.

Alle deelnemers krijgen een actueel en beter inzicht in de arbeidsmarkt en hoe deze zich volgens deskundigen zal ontwikkelen. In de break out sessies spar je in klein comité met anderen en doe je een verdieping van kennis op. Daarnaast leg je interessante nieuwe contacten die van grote waarde zullen zijn voor de toekomst.

(*) Wij conformeren ons aan de op actuele richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat wij maar een beperkt aantal mensen kunnen toelaten. Iedere deelnemer vragen wij een korte en bondige gezondheidsverklaring in te vullen.

Uiteraard gelden voor de online deelname geen specifieke richtlijnen en is er in geen maximum aantal deelnemers.

MELD JE NU AAN VOOR GRATIS DEELNAME!